Invest in your skin. It is going to represent you for a very long time...

Microblading


Microblading is de nieuwste techniek op het gebied van permanente make-up voor de wenkbrauwen. Met een blade/mesje met 18 steriele naaldjes in een manuele pen worden fijne haartjes gepigmenteerd met de haargroeirichting mee tussen de eerste en tweede huidlaag. De microbladinghairstrokes-techniek is dan ook een speciale permanente make-up techniek die een mooie en "natuurlijke look" geeft aan uw wenkbrauwen. Er worden als het ware imitatiehaartjes getekend in de huid met een kleurpigment tussen de bestaande haartjes in, zodat uw wenkbrauwen er "net" even wat mooier van vorm en kleur uitzien, maar toch ook heel natuurlijk.
Wilt u graag een iets meer permanente oplossing voor uw wenkbrauwen?

Heeft u altijd al gedroomd van mooie, volle wenkbrauwen? Dan is een microblading behandeling zeker het overwegen waard!


Microblading is een nieuwe techniek waarbij ik door middel van hairstrokes de wenkbrauwen de perfecte, volle vorm kan geven, die er toch nog heel natuurlijk uit ziet. Het is een semi-permanente behandeling, wat betekent dat na ongeveer 1,5 jaar de hairstrokes niet meer zichtbaar zijn. Dit laat toe dat de vorm en kleur jaarlijks aangepast kunnen worden, mee gaand met de wenkbrauw trends.


Werkwijze 

Voordat de behandeling begint worden uw wensen uitgebreid besproken en zal ik de hele procedure van de behandeling uitleggen. Daarna ga ik over tot het voortekenen van de wenkbrauwen, uiteraard rekening houdende met uw wensen en de vorm van uw gezicht. Pas nadat u tevreden bent over de voorgetekende wenkbrauwen zal ik starten met de effectieve behandeling. Tijdens de behandeling staan hygiëne en veiligheid op de eerste plaats, daarom volg ik volledig de GGD richtlijnen.


De behandeling duurt ongeveer 2,5 a 3uur.
Of de behandeling pijn doet, daarover zijn de meningen sterk verdeeld. De een vergelijkt het zetten van de hairstrokes met het gevoel tijdens het epileren , de ander vindt het wel zeer pijnlijk en sommige voelen bijna niets.


Binnen 6 a 8 weken dient u terug te komen voor een touch-up behandeling (inbegrepen in de prijs).
Na de eerste behandeling kan het resultaat tot 60% vervagen, vandaar dat het advies is om zeker te touch-up behandeling te laten doen!!


Voordelen van microblading 

• Vorm en kleur volledig naar wens aan te passen
• Tijdbesparend
• Natuurlijke look door de hairstrokes die op echte haren lijken
• Semi-permanent, wat u de mogelijkheid biedt om jaarlijks de vorm en/of kleur aan te passenNazorg 

Nieuwe PMU is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie PMU leiden. Als u de PMU goed verzorgt, duurt het twee tot zes weken tot de behandelde huid genezen is. U krijgt via de salon schriftelijke uitleg over de nazorg van PMU. Lees dit goed door!


Verzorging 

De juiste nazorg is minstens even belangrijk als de behandeling zelf. Uw specialist zal alle nazorg richtlijnen uitgebreid met u bespreken en u alle tips geven om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw prachtige wenkbrauwen.
De eerste 72 uur na de behandeling dient u de wenkbrauwen droog te houden en vooral de eerste nacht af te dekken met plasticfolie ter bescherming. Ook dient u elke 2 uur een dun laagje vaseline (of bepanthen) aan te brengen.
Na 72 uur, tot en met 7 dagen na de behandeling mag u de wenkbrauwen dagelijks voorzichtig wassen met een neutrale zeep en nog steeds elke 2 uur een dun laagje vaseline aanbrengen.
Na 4-6 weken zijn de wenkbrauwen volledig genezen en is het uiteindelijke resultaat zichtbaar.

De behandelde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je PMU daarom altijd in met zonnebrand.

 


Genezingsproces Microblading 


Risico's PMU:

Het aanbrengen van permanente make-up brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat u goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel de behandelaar op de hoogte van eventueel medicijngebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties.Is microblading voor iedereen geschikt?

Nee helaas niet!
Er zijn ziekten of aandoeningen waarbij het een geen goed idee is:
• hemofilie
• diabetes
• chronische huidziekten zoals: eczeem, psoriasis
• pathologische wondgenezing
• contactallergie
• immuunziekten
• hart –en vaatziekten.
• Bij gebruik van bepaalde medicijnen: anti-stollingsmiddelen of bloedverdunners, kan er geen behandeling plaatsvinden!
Bij twijfel, neem dan vooraf contact op met de huisarts.
Wanneer iemand een extreem vette huid heeft, wordt microblading ook afgeraden, omdat het pigment niet in de huid blijft zitten.Er word geen PMU gezet:

 

  • op plekken waar u het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
  • op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
  • op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet;
  • op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is;
  • op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;
  • als u onder invloed bent van alcohol of drugs;
  • als u zwanger bent.


Microblading behandeling in de zomer of vlak voordat u op zonvakantie gaat?

Het is niet slim om vlak voor je zonvakantie microblading te laten zetten, dit omdat de eerste 5 dagen na de behandeling je wenkbrauwen niet in contact mogen komen met zon en chloorwater. Na behandeling wordt aangeraden om niet in contact te komen met direct zonlicht er wordt aangeraden een hoed/cape/zonnebril te dragen, indien u deze voorgeschreven bescherming niet op correcte wijze nakomt zult u een stuk minder lang plezier hebben van de gepigmenteerde wenkbrauwen dan een ander persoon.